A Facebook most két újítást is bejelentett, illetve bevezetett

Kezdjük a nagyobbal.

Ha a közösségi oldal bejelent valamit, akkor az – az MNB alapkamat döntéseihez hasonlóan –  biztosan csökkentés lesz. Csak a Facebook nem a kamatot, hanem az elérést csökkenti nagy előszeretettel. Na persze ennél azért árnyaltabb a helyzet.

Az új algoritmusnak köszönhetően “kiegyensúlyozzák” a felhasználók elé tárt tartalmakat. Először is azok akiknek nem jelenik meg elég tartalom az üzenőfalán, azok ezentúl többször is láthatnak egymás után ugyanattól az oldaltól tartalmakat (jó tudni, hogy eddig ez nem így volt).

Másodszor, a barátok bejegyzései feljebb sorolódnak a News Feedben, mivel sokan panaszkodtak, hogy lemaradtak fontos információkról, amiket a barátaik tettek ki. Teszem hozzá az oldalak oganikus elérésének csökkentésekor sokan arra is panaszkodtak, hogy lemaradtak kedvenc együttesük koncertjéről, mert nem látták a bejegyzést, de a felhasználók nyilván nem lesznek hajlandóak fizetni, hogy minél több ismerősük lássa, amit kiírnak, míg egy céges oldal talán igen. Hozzátartozik még ehhez, hogy ha valaki többet lép interakcióba oldalakkal, mint a barátaival, akkor azok számára több tartalom jelenik majd meg a kedvelt oldalaktól, mint azoknak, akik inkább az ismerőseik bejegyzéseit lájkolják, vagy szólnak hozzájuk.

Harmadszor pedig kevesebb olyan tartalom jelenik majd meg a felhasználók News Feed-jén, amelyek azt mutatják meg, hogy ismerőseik hozzászóltak valamihez, vagy lájkoltak egy bejegyzést. Korábban az volt a cél, hogy több beszélgetést alakítsanak ki ezáltal, de a felhasználók ezt nem szerették igazán.

A másik bejelentés pedig egy kisebb horderejű, de szintén fontos újításról szólt.

A weboldalakon található Like dobozokat június 23-tól megszűnteti az oldal. Ezek azok, ahol kis profilképpel láthattuk, hogy kik lájkolták a weboldalhoz tartozó Facebook oldalt, illetve megmutatták, hogy összesen hány rajongója van az oldalnak. Természetesen a Like Box nem vész el, csak átalakul. Ezután Page Plugin néven éli majd tovább életét, aminek különlegessége, hogy látszódni fog rajta a borítóképünk is. Szóval mindenki cserélje le a régi dobozát egy újra.Ide kattintva nyerhetjük ki a szükséges kódot.