Merjünk kicsik lenni

Próbáltad már megnézni a weboldalad mobileszközön?

Könnyen használható volt? Tetszett, amit láttál? Ha nem, akkor a Google sem fogja szeretni. Az pedig nem jó.

Ha nem vagy biztos magadban, akkor sem kell aggódni. A Google készített egy eszközt, mellyel le tudod ellenőrizni, hogy mobilbarátnak sorolja-e be az oldalad. 

Miért fontos, hogy a Google szeresse a weboldalad?

Mert a világ keresőmotorjai közt 88%-os piaci részesedéssel (Forrás:Statista.com) rendelkezik, szóval, ha valaki rád keres, akkor azt valószínűleg Google keresővel teszi. Ráadásul a Google keresőjében indított keresések közel fele mobilról történik (Forrás:Similarweb). Ha ez az arány nálad is magas, akkor fontos hírünk van a számodra.

A keresőóriás februárban jelentette be, hogy április 21-től kezdve a weboldalak mobilbarát felépítése nem csupán egy címkeként jelenik meg a keresek közt, hanem előlép rangsorolási faktorrá. Ha tehát mobilon nem jól használható az oldalunk, akkor bizony romlanak az esélyeink, hogy megjelenjünk a keresési találatok első oldalán.

A mondás pedig úgy tartja: “Ami nincs a Google keresési találok első oldalán, az nem is létezik“.
Szóval ha lehet egy tippünk, beszélj a webfejlesztőddel, mert még mindig van egy hónapod, hogy megoldd a problémát. Ha azonban nincs webfejlesztőd, vagy ő nem ért ehhez, keress meg minket, szívesen segítünk.

Itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot!